marjonenpieter.reismee.nl

argentina!!!!

hallo iedereen

we zien net dat het precies 1 maand geleden is dat we ons laatste verhaal hebben geschreven, dus werd het weertijd voor een nieuw verhaal.

momenteel zitten we in salta en beseffen we ook dat het de vrijdag voor carnaval is en zullen velen van jullie nu in de stad zijn. maar ook hier vieren ze carnaval en zullen wij de sfeer hier vanavond gaan proeven, wat dit inhoud zullen jullie waarschijnlijk over een maand ofzo lezen ;-)

na het plaatsen van ons vorige verhaal zijn we doorgereisd naar buenos aires. goed voorbereid aangekomen op het station, omdat we de nodige verhalen hadden gehoord over de grote chaos die zou heersen op het station stapten we helemaal voorbereid uit de bus en klaar voor de chaos, maar welke chaos??? in onze ogen was er geen chaos en hebben we niets meegemaakt, we zijn vrijwel gelijk in een taxi gestapt en naar het hostel gebracht, ook hier dachten we natuurlijk weer dat we opgelicht werden door de taxichauffeur omdat hij 40 pesos vroeg om ons naar het hostel te brengen, maar achteraf was het een prima prijs, zeker met de nodige uitleg en de gratis rondleiding die erbij zat, alleen dacht ik (marjon) op sommige plekken dat ik dood bleef door de snelheid die regelmatig werd opgevoerd.

de eerste indruk van buenos aires die wij kregen was vooral: een heeeeele grote stad met ongeveer 16 miljoen inwoners waarvan wij hebben begrepen ongeveer 3 miljoen in het centrum wonen. een europees getinte stad met de nodige europese invloeden, op veel plekken modern en hip afgewisseld met het karakteristieke wijken. wij hebben ervoor gekozen om in de moderne wijk palermo ons hostel te kiezen, zeker ook na aanraden van alle medereizigers die we hebben ontmoet. palermo is een bruisende uitgaanswijk waar veel te beleven is, veel hippe mensen, winkels, barretjes en restaurants. hier krijg je in ieder geval niet het gevoel dat je in zuid amerika bent. in de avonduren is hier ook genoeg te beleven en zitten de barretjes en restaurants goed vol, en ook wij hebben ons hier goed vermaakt.

we hebben veel gedaan in deze stad en zullen jullie een korte samenvatting geven dan de dingen die ons het meest zijn bijgebleven zijn. de wijk die naast palermo ligt is recoleta, we dachten even naar ricoletta en terug te lopen, dit heeft ons een dag gekost en de nodige kilometers waardoor wij gelijk beseften hoe groot de stad eigenlijk is.recoletais een wijk met veel historische gebouwenen een van de duurdere wijken,hier ligt ook het monumentale kerkhof waar onder anderen evita ligt begraven. ons plan was spontaan wij dachten och laten we daar even naartoe gaan, aagekomen bij het graf bleek het nogal een toeristentrekpleister te zijn en moesten we bijna dringen om een foto te maken. het kerkhof was wel indrukwekkend omdat het complete monumenten zijn en niet gewoon een grafsteen als bij ons, hoe rijker de familie hoe hoger en breder het monument is: zie foto

san telmo op zondag is super leuk! met zijn wekelijkse markt waar je van alles kan kopen, tango op straat, bands die live muziek spelen en veel leven, eten en drinken. san telmo is een van de oudere wijken van buenos aires waar je het gevoel krijgt ergens in een italiaanse stad te zijn.

daarnaast zijn we ook nog in de nodigeandere wijken geweest, wat ons opvalt is dat heel veel straten op elkaar lijken, lange rechte wegen met bomen, veel winkels en restaurants. veel variatie in straten is er eigenlijk niet, je loopt je continu compleet suf en denken wij dat we de meeste kilometers hier al lopend hebben afgelegd.

buenos aires is voor veel backpackers the place to be om uit te gaan. ook wij hebben ons vermaakt in het bruisende nachtleven, dat hier pas begint om 3 uur ´s nachts.....??? het leven is hier leuk en druk ´s avonds en je merkt hier dat de mensen pas echt tot leven komen ´s avonds, daarnaast hebben wij ons veilig gevoeld, maar verhalen verschillen.

Achteraf concluderen we dat onze verwachtingen van Buenos Aires gedeeltelijk zijn uitgekomen. De Stad heeft een compleet andere uitstraling dan Rio. In Rio zijn de contrasten een stuk groter en is er meer variatie en karakter. Persoonlijk concluderen wij dat Rio ons dan ook meer aanspreekt. Buenos Aires daarin tegen een mega grote stad die zoals iedereen verteld je pas echt gaat voelen als je er voor langere tijd blijft. Het is daarbij ook een geweldige stad om met een vriendengroep het nachtleven te verkennen. Waarschijnlijk zijn de 8 dagen dan ook te weinig geweest om de stad in het hart te sluiten!! Maar uiteraard hebben we een geweldige tijd door gemaakt.

Na buenos aires zijn we doorgereisd naar bariloche. bariloche ligt in het midden westen van argentinie en is hetbegin van patagonie. onderweg naar bariloche hadden we het plan om een korte stop te maken in rio colorado, na hierover gelezen te hebben leek het ons een leuke plek in de pampa´s, echter kwam pieter er na het kopen van de bustickets achter dat hij had gelezen over een andere rio colorado, in een andere provincie. na uitgestapt te zijn in rio colorado was het snel duidelijk dat hier helemaal niets te beleven was en de hostels belachelijk duur zijn, en hebben we gelijk een ticket gekocht voor de nachtbus naar bariloche. de pampa´s hebben wij dan ook alleen maar aan onze neus zien voorbijgaan in de bus. bariloche is in de winter het ski gebied van argentinie, duidelijk te merken aan de uistraling van deze stad, ook hier veel europese invloeden en wanen wij ons in zwitserland. veel chocolade, sint bernards honden op straat, slagermuziek in de kroegen, kaasfondu enz enz. daarnaast heeft bariloche ook veel te bieden voor sportieve activiteiten. wij zijn hier oa.gaan paardrijden, bij aankomst stonden de kajaks klaar en bleken wij verwisseld te zijn met iemand anders met de naam marjon, uiteindelijk toch op de goede lokatie te zijn aangekomen hebben we meer mogen paardrijden omdat wij te laat waren en de groep al vertrokken was. super leuke ervaring met de nodige spierpijn de dag erna.na deze dag goed weer hebben wij ook 2 dagen slecht weer gehad waardoor we genoodzaakt waren om binnen te blijven en konden we verder ook niets ondernemen, echter hebben wij ons goed vermaakt met ander medereizigers in het hostel die net als ons ook geen kant op konden. en hier hebben we ook de lekkerste bife de chorizo gegeten ooit!!!! die moeten we helaas gaan missen.

na een aantal dagen in bariloche te zijn geweest zijn we vertrokken richting mendoza, mendoza is de wijnstreek van argentinie en ligt ten noorde van bariloche met een busrit van 20 uur, wat ondertussen heel normaal is voor onze begrippen, in nederland moeten we hier niet aan denken! slapen, spelletjes spelen, film kijken, muziek luisteren en de 20 uur vliegen voorbij.bij mendoza vind je ook de hoogste berg van zuid-amerika: aconcagua met een hoogte van 7000 meter. dus pieter kon het niet laten en wilde heel graag naar boven, hij had er behoefte aan om na deze busreis zijn benen los te schudden. na veel te moeten regelen, wat hier al moeilijk genoeg is, dus ook ditwas een hele dagtaak is pieterbegonnen aan zijn 3 daagse trip op de acocagua, de trip heeft hem gebracht naar de hoogte van 4200 meter naar kamp francia, vanuit hier heb je het mooiste uitzicht op de gletsjer en de top van 7000 meter. een trekking die zonderervaring een behoorlijk experiment was. naast de geweldige landschappen is het ook een lichamelijke en fysieke test in overleven op grote hoogte. hoogteziekte en last van concentratie zijn fysieke omstandigheden die je moet overwinnen, maar de ervaren gids en de ervaren medetrekkers hebben pieter veel geleerd over hoe hiermee om te gaan en hoe te voorkomen van hoogteziekte. alle goede tips zullen de komende maanden goed van pas komen omdat we in hogere gebieden gaan komen. ik ben achtergebleven in het hostel, ik voelde zelfs niet de drang om mee te gaan. ik heb mij prima vermaakt met leuke mensen in het hostel en met het leuke personeel, van een bbq feestje op vrijdagavond tot op zaterdag de wijnroute te gaan fietsen met het proeven van de nodige overheerlijke argentijnse wijnen bij de bordega´s. een fles naar huis sturen was geen optie want dat zou ons 140 dollar kosten.

mendoza heeft ons erg positief verrast, veel mensen leren kennen, veel van de stad gezien en veel leuke feestjes gehad. Ook veel argentijnen leren kennen dus ons spaans goed kunnen oefenen. en ook veel van de argentijnse mentaliteit kunnen ervaren, overdag slapen ze, het is moeilijk om een normaal antwoord te krijgen en ´s avonds komen ze tot leven, maar als je ze eenmaal kent dan zijn ze heel warm, openhartig en staan ze voor je klaar. mendoza geeft ons een heel voldaan gevoel en zijn we helaas moeten vertrekken omdat het tijd was om verder te gaan. na een mooi afscheidsfeestjes hebben we een paar uurtjes later de bus gepakt naar san agustin.

bij san agustin ligt valle de la luna, dit is een nationaal park met een maanachtig landschap waar in het verleden science fiction films werden opgenomen. san agustin is een heel klein dorpje met ongeveer 4000 inwoners. dit weekend was er een rally race en was het hele dorp in rep en roer, een chaos van auto´s op straat en 1 groot feest, waar we dan ook een kijkje zijn gaan nemen...... hier werd vooral gespoten met spuitbussen waar schuim uit kwam en ja wij als gringo´s waren dan ook het doelwit. na een korte slaap, alweer ....zijn we met eendikke katers vertrokken naarhet park valle de la luna,snikheet, droog,mooi en half slaperig hebben we de dag overleefd. ´s avond de rally race bezocht waar ook alles mogelijk was, regels kennen ze hier niet, ze weten alleen waar het gaspedaal zit. pieter dacht gelijk slim te zijn om tickets te gaan halen voor de dag erna om door te reizen naar salta. in heel goed spaans is het gelukt om tickets te krijgen voor de dag erna 3 uur ´s middags. aangekomen in het hostel bleek dit niet op ´s middags te gaan maar de komende nacht!!!! alweer een voorbeeld hoe goed ze zijn in antwoord geven op een normale vraag. dus wederom na een paar uurtjes slaap de bus genomen naar salta, kortom totaal gebroken na 2 stops, een kapotte bus in de woestijn en ik keihard van een trap te zijn gevallen zijn we dan om 21 uur aangekomen in salta waar we nu nog altijd zijn. Onze volgende stop zal in Bolivia zijn. Na 1 maand en een aantal dagen zijn we hier ook klaar voor. Argentinie is een geweldig mooi land, de mensen hebben ons positief verrast, hebben we heerlijk gegeten en hebben we ontzettend veel meegemaakt, te veel om in ons verhaal te schijven!!!is het tijd om naar bolivia te gaan. Wij zijn klaar voor een een nieuwe uitdaging en verlangen naar een nieuwe cultuur!!

wij gaan ons nu klaar maken om hier carnaval te vieren. dus salta zal volgen in ons volgende verhaal

we hebben het prima naar onze zin, alles gaat ook helemaal goed en foto´s zullen weer meer zeggen dan woorden.

wij wensen iedereen een hele fijne carnaval!!!

groetjes..........

Ilana

He lieverds, wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat en de mooie verhalen van wat jullie mee maken!! Have fun in Bolivia en wacht aub niet meer zo lang met het posten van verhalen ;)
Xx

Vincent (van Juul)

Klinkt erg goed allemaal, fijne reis weer!

Vicky

Hallo sjatties!!

Wow wat mooi om jullie ervaringen te lezen! Zeker indrukwekkend! De tijd vliegt, dat zullen jullie ook ervaren. Geniet ervan en ik kijk uit naar jullie nieuwe verhalen.

Nancy

Hey avonturiers, Echt mooie foto's!!! Jullie zullen wel blij zijn met de camera hé. :-). We zijn benieuwd naar jullie nieuwe verhalen. Ik ben wel een beetje op de hoogte van je mail vandaag Jonnie maar toch zo'n verhaal is nog leuker!!! Jullie zijn bijna op de helft...wat vliegt de tijd. Geniet ze maar lekker hier gaat alles door het moeten moeten moeten hahaha!! XXX

Bianca (bzw)

Ha die Pieter en Marjon.
Ik realiseerde mij dat jullie al bijna op de helft zijn en ik nog geen letter had gelezen van jullie verslag. Dus dat heb ik nu maar ff gedaan. Wat een geweldige reis moet dat zijn, gezien jullie verslagen en dan die foto's, zucht.
Blijf nog maar even daar en geniet van alles wat er nog op jullie pad komt!
Grtjs