marjonenpieter.reismee.nl

On the road to Buenos Aires!!!!!

Hola amigos....

Daar zijn we weer met een nieuw verhaaltje!! Ondertussen ervaren dat het niet altijd lukt een verhaaltje te posten omdat de tijd ook hier niet stil staat... dus wij ons zeker niet vervelen...Echter vandaag zijn we aan het wachten in het hostel in de plaats San Ignacio (Noord-Oost Argentinie) op de nachtbus die we vanavond zullen nemen naar Buenos Aires of te wel BA zoals iedereen het noemt. Dus tijd om weereen verhaalte kunnen schrijven hoe de afgelopen weken zijn gegaan!! Daarbij rekening houdend dat we hier in BA geen tijd voor hebben. Ze noemen het ´the city that never sleeps´...... dus we zijn heeel benieuwd!!!!

Maar goed!! allereerst iedereen bedankt voor alle leuke reacties!!! En genieten er ook met volle teugen van!!! Echter is het niet mogelijk om op iedere reactie appart te reageren dus bij deze een paar reacties....

Marie.. we zullen kijken voor havaianas in colombia!!! we hopen dat ze hier ook te krijgen zijn.. Ze lopen in ieder geval heerlijk kunnen wij vertellen..

Marcel... Tja? paradijs al die dikke tetten!!!!! ze hebben ook allemaal een dikke kont!!!!! Zelfs de paspoppen hebben maatje 42.. haha

Terug naar waar we zijn gebleven!! PARATI!! klein stadje aan de costa verde zoals we in ons vorig verhaal hebben verteld. Vanuit Rio hebben we de bus genomen naar Parati. Een mooie weg langs de costa verde, playas en subtropische bossen zijn we hierbeland. Een klein, redelijk touristisch stadje met veel culturele bezienswaardigeheden uit de history van Brazilie. Dit is ook terug te zien in de oude stadskern en architectuur. Gezellig, bruisend en goed voor een echt vakantie gevoel te krijgen. Alles wat we nodig hadden na leeggezogen te zijn door Rio!!! even bijkomen dus bij ons hostel dat direct aan het stand lag waar iedere avond wel een feestje aan de gang was!! Waar wij dan ook de nodige caprinhas hebben gedronken en ook geleerd hoe we deze zelf moeten maken!!!!! Voor wie niet weet wat dit zijn... Dit zijn cocktails met limoen, veel suiker, ijsen (veel) Cachaça.... De traditionele braziliaanse likeur!!!

Omdat we ervoor gekozen haddentweevolle dagen te blijven zijn we de eerste dag een geweldige boottocht gaanmaken langs de ´pirates of caribiën´ achtige kust en de vele eilanden.Een zeer mooie, relaxte tocht met veel tijd om te snorkelen, eten en drinken met gezellige mensen in een heerlijke omgeving. Kortom een heerlijke dag om een beetje tot rust te komen en onze belevingen van de afgelopen week een plek te geven.

de volgende dag hebben we echter ook niet veel gedaan.. beetje zwemmen, eten en drinken en genieten van de natuur. Daarbij komen we erachter zoals ook al verteldwas dat de enige zorg is... Wat & waareet ik vandaag? Maar goed... Twee heerlijke dagen waarbij onze fotos waarschijnlijk meer zullen vertellen als ons verhaal en hebben we ons weer kunnen opladen om terug te keren voor 1 dag in Rio om vervolgens door te reizen naar Iguazu!!

Onverwachts aangenaam en prettig hebben wij onze terugkeer in Rio ervaren. Het was een hele andere binnenkomer als de eerste keer vanaf Nederland!! We wisten nu wat ons te wachten stond en gingen als echte reizigers recht op ons doel af!! Dit was wel anders toen we onze eerste stapjes in Rio zetten!!!Dus een besef van hoe snel te leert!!! En hebben we de tijd nog nuttig besteed aan alles wat we nog graag wilden doen!!!!

De dag erop hebben we onze eerste ervaring opgedaan met de belachelijklange busritten hier! Iguazuop ons papiertje 22 uur... Maar in de werkelijkheid wel 30! Marjon heeft alleen maar geslapen en ik een beetje ongeduldig zitten hangen in mijn stoel.. Sao Poalo gepasseerd.. Wat een mega stad! Tot dat het inslaapertje werkte.. die nu op zijn!!! nogmaals thnx..M!! Na aankomst in Hostel in puerto Iguazu. De stad aan de argentijnze zijde van Iguazu hebben we gelijk kennis gemaakt met de overheerlijke argentijnse steaks! en veel meer! wat een verslaving zeg! try before you die!!!Een week argentinie heeft dan ook al een aantal kilo´s gekost!

De watervallen zoals het hier genoemd ´cataratas´... Wauwwww!!! Marjon zegt nu tegen mij. ik weet niet wat jou ervaring is maar voor mij is het het allermooiste wat ik ooit heb gezien!!!! En wat betreft natuurspektakel wordt het dan ook moeilijk dit te gaan overtreffen deze reis. Zoveel watervallen die naar beneden donderen met bruute kracht is onbeschrijfelijk en moet je meemaken. De prachtige tropische omgeving met mooie dieren zoals Tucans maken het sprookjes achtige tafarelen met als eindbestemming ´Devils Throat´ De grootste waterval van alle (ongveer 280) watervallen)die je letterlijk gaat duizelen voor de ogen!!! Enorm onbegrijpelijk hoeveel water hier naar beneden bulderd. Het enige minpuntje wat je kan bedenken dat het een soort disney world is voor ouderen!! Om sommige plekken was het zo druk dat het bijna onmogelijk maakte nog een mooie foto te maken. Maar dat neem je dan maar erbij omdat je je beseft dat je ook een van al die touristen bent die het lietst allemaal het beste plaatje willen schieten! De afgelopen weken is onze verwachting van zuid amerika dan ook enigszins bijgesteld.. Tot nu toe veel engels sprekende mensen en toerisme waar we van te voor soms dachten de wildernis in te trekken. Echter hebben we nu niet de verwachting dat dit de hele reis zo gaat blijven.

Nog twee dagen doorgebracht in Puerto Iguazu. Lekker gegeten uiteraard met een spektakel optreden van lokale held Luis die Gitaar kon spelen in de meest bizarre posities en zijn tanden. kortom een geweldige avond! Marjon drinkt inmiddels Rode wijn!! Welcome to argentina!!!! De dag ervoor gekozen om een pc-tjete halen om te kunnen internetten etc.. Ervaren dat dit toch wel heel prettig en praktisch is!! Het was ons namelijk geadviseerd dit in Paraguay te doen omdat hier alles heel goedkoop te krijgen is! Zo gehoord, zo gedaan.. Wat een zooitje ongeregeld zeg!! tijdens deze ontdekkingstocht werd ons ook steeds duidelijker hoe het er hier aan toe gaat! Paraguay is volgens ons een vrijstaat voor criminelen en alles wat niet pluis is! Alles is hier te krijgen legaal of illegaal, de grens oversteken heb je niks voor nodig, dus ook geen paspoort.. gewoon Bizar en een super ervaring rijker. onze kleine pc dan wel kunnen kopen via wat omwegen en daarbijwaarschijnlijk iets te veel betaald zijn we terug gekeerd naar ons hostel.

De volgende dag zijn we doorgereist naar San Ignacio. Ervoor gekozen een stop in te plannen omdat we op doorreis zijn naar BA. Echter weer een top ervaring!!!! San ignacio is van oorsprong een dorpje wat bekend is geworden door ruines opgezet door Jezuïten rond 1600. Deze ruines waarvan je er een 20 stuks hebt inZ-A hebben een belangrijkerol in de geschiedenis van dit werelddeel..

Echter hebben we samen met nederlandse vrienden een top tijd gehad, veel gegeten en gedronken en uiteraard nog gelachen. Mooie jungle tocht gemaakt door de lokale Jungle. Daarbij het besef pas gekregen dat we hier in een zeer landelijk gebied zitten en je hier niet moet verdwalen omdat je de weg niet terug vind. 20 m van het pad af en je raakt zo gedesorienteerd dat je niet meer thuis komt.Tenminste volgens onze wietrokendehippy gids!! Leuk om te beseffen dat deze man onze levens inhanden heeft!!

Maar goed!!! wij gaan afsluiten. Even naar de winkel voordat de bus vertekt om een paar t-shirts te kopen. Ook de tip opgevolgt om niet te veel kleren mee te nemen!! Nu heb ik dus nog maar een paar T-shirts en een korte broek over!! thnx to the lavanderias!!! (wasserettes) die mij een paar buittruitjes heeft bezorgt!!!Etc..

Groetjes uit het snik hete Z-A........

Gerda en Harie Merry

Hoi Marjon en Pieter,

Wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken als we deze verhalen lezen en de foto's zien.

Geniet er met volle teugen van.

Groetjes, Gerda en Harie

Marike

Hola amigos,

Pieter, je bent al bijna verandert in een neger :)
Hoe ga je er uit zien als je thuis komt? Hoeveel bruiner kun je nog worden.
Ik blijf stinkend jaloers vooral nu jullie een beetje los zijn.
Liefs Marike

Lidwien

Even vandaag bij BZW en jullie inspirerende verhaal gelezen. Geweldige onvergetelijke ervaringen. Ik maakte 35 jaar geleden ook zo'n reis en de herinneringen komen nog steeds naar boven. Hebben jullie dus nog wat voor de boeg. Groeten > Regen!>Regen!> Maastricht

Stijn

Hey Piet en Marjon,

Super leuk om jullie verhalen te lezen en foto's van jullie in Brazilië en Argentinië te zien! Geniet nog van de geweldige tijd die jullie tegemoet gaan in Zuid-Amerika. We blijven hier vrolijk verder werken in het grauwe Nederland...haha.

Stijn

Leontien

Buiktruitjes dat gaat de verkeerde kant op ?.. Marion hij gaat toch niet op Hugo lijken. Met veel plezier volg ik jullie adventuren , super. Genieten maar.

Nancy

Ha die avonturiers!!

Sow super zeg wat jullie al hebben meegemaakt en gezien hebben!! Vooral die watervallen....:-) en Rioooo Te gek!!Je kan volgens mij bijna niet omschrijven wat jullie daar zien en meemaken. (Behalve de dikke tieten en fat aces dan haha) Ook de mensen die jullie leren kennen, erg leuk!! Dat jullie moeten genieten dat weten jullie al maar de tijd is zo om dus GENIETUHHH. Hier gaat ook alles gewoon door en jullie missen niets. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en de rest van de foto's!!

XXX

Rob

Hey wereldreizigers.
Maastricht ligt sedert vandaag vol sneeuw. De Friezen slapen al maar weer eens niet want het zou toch 11-st... ach onzin. In deze koude dagen houden jullie temperamentvolle verhalen ons lekker warm. Voort zo dus ! Geniet ze.

Thumbs up.

Jochen

-10 en pratsjsneeuw. Genieten hier...

Marjon, ik moet geknipt worden!!

Rachelle

Hallo lieve globetrotters,

ik word nog steeds jaloers na jullie verhaal voor de zoveelste keer te lezen (vooral aangezien het hier gemiddeld -10 is) maar we willen graag nieuwe verhalen, avonturen en foto's.... Dus maak gebruik van die nieuwe laptop en houd ons op de hoogte :-)

Leontien

Hey,
Waar zitten jullie? elfstedentocht is net niet kunnen doorgaan, maar er was wel veel ijspret in Friesland.